Är proteinpulver farligt för hjärtat?

Kanske det är så att du någonstans har hört att vassleprotein ska vara farligt för hjärtat? Dock är det så att detta påstående, det är ganska så mycket överdrivet. Förvisso har det gjorts olika studier, som gett olika slutresultat om detta och hur effekten vassleprotein har på hjätat, men grejen är att så länge du inte har en överkonsumtion av vassleprotein så är det ingen fara. Skulle du däremot använda det överdrivet mycket, ja då kan det vara farligt för hjärtat. 

Det finns fördelar med vassleprotein

Så länge du doserar ditt vassleprotein på rätt sätt, så ger det dig bara en massa fördelar och är inte farligt för din hjärthälsa. Dels är det ju bra då du tränar och bygger muskler, men det är även bra för mycket annat. Bland annat kan det faktiskt hjälpa till med att du minskar i vikt. Just att minska i vikt är bra för om man väger för mycket, så kan fasktiskt just det göra att du drabbas av en hjärtsjukdom.

En annan bra sak med vassleprotein är att det kan sänka ditt blodtryck samt att det gör även att du sänker LDL kolesterol.

Håll dig till rekommenderad dos

Grejen är att oavsett vad du intar, om det är proteinpulver, vassleprotein, mat, alkohol med mera, så är det aldrig bra att överdriva. Så håll dig till en lagom nivå samt den rekommenderade dosen om det finns en sådan.

22 Dec 2022