Nyttig mat är en ovärderlig nyckel

När jag var yngre åt jag mest skräp. Det fanns liksom ingen medvetenhet om vad kroppen behövde för att må bra och jag åt bara sådant som var "gott" och enkelt. Det var mycket snabbmat, chips, godis, vitt bröd, pasta osv. Jag tänkte inte på hur alla dessa tomma kalorier påverkade mig. Jag reflekterade aldrig över vad allt det överflödiga sockret gjorde med min hälsa. Nu vet jag förstås så väldigt mycket bättre, men det uppdagades genom erfarenhet - genom att jämföra de olika livsstilarna.

Munhygien på topp

När vi var små fick vi höra att vi skulle undvika socker för att slippa hål i tänderna, hjälpte det? Inte ett smack. Men det ringde i mitt huvud när jag var på malmötandläkarcenter.se igår för en årlig check och tandläkaren inte fann något att anmärka på. Sedan jag började leva mer hälsosamt och bara äta nyttig mat så har jag inte haft problem med tänderna. Tandhälsan var aldrig min drivande kraft förstås, men det är ju helt klart ett stort plus. Jag är inte ens rädd för att gå dit längre! Förr hade jag alltid något hål att laga och det var ett jäkla aber. Jag har också tvingats göra inte en utan två rotfyllningar. Det slipper jag helst återuppleva.

Min tandvårdsrutin har alltid sett likadan ut så den goda munhälsan är helt klart ett resultat av den nyttiga maten jag idag äter i stället för allt skräp.

Man har allt att vinna på en nyttigare livsstil!

14 Sep 2020