Viktigt hålla rent i skafferiet

De allra flesta av oss har ett utrymme hemma där vi kan förvara våra torrvaror, spannmål med mera, som då är ett skafferi. Det är bra att ha ordning och reda i detta skafferi samt se till att städa ur det då och då. Bland annat kan det vara bra att regelbundet se till att tömma ut det helt, göra rent alla ytor samt kolla igenom alla förpackningar. En del väljer att bara göra detta då det är dags för flyttstädning Norrköping, men det behövs göras med jämna mellanrum! Du kan då undvika att drabbas av ovälkomna besökare så som mjölbaggar, brödbaggar, bananflugor med mera. Du kan även slänga saker som datumet passerat. 

Gör rent på noggrant sätt

Se till så att städar ditt skafferi, minst en gång per månad. Det du bör göra då är att ta ut allt från skafferiet eller skåpet. Se sedan till att dammsuga ur vid behov och gå efter med en trasa med varmt vatten och lite såpa eller vinäger.

Det är även viktigt att du tittar igenom dina förpackningar och påsar, så att de inte angripits av skadedjur. 

Bästa sättet att undvika att få in skadedjuren är att förvara allt i tättslutande plast- eller glasburkar. Du kan då hälla över från påsarna direkt i olika burkar. Det är bra att ha genomskinliga burkar. Men även om du satsar på såna burkar, så bör du städa i alla fall minst en gång per månad!

21 Apr 2021