Nyttiga saker att äta varje vecka

Maten är din kropps bränsle. Vad du du väljer att äta, hur mycket och hur ofta du äter påverkar hur du mår. Både på kort och lång sikt. Det behövs en balans mellan energi och näring i det du äter. Det är också viktigt med en balans mellan hur mycket du äter, hur mycket du rör på dig och hur mycket du sitter stilla.1177.se


Det är bra att äta nyttigt i stort sett hela tiden. Det kanske dock inte är det enklaste att alltid välja det nyttiga alternativet. Men om du vill ge din kropp viktiga vitaminer, bli lite hälsosammare och känna dig nyttig så kommer här saker du kan äta varje vecka.
Blåbär
Blåbär är fulla av antioxidanter, mineraler och vitaminer. Dessa är dessutom väldigt bra för din mage och dina tarmar. Det bästa med blåbär är att du kan plocka dem själv, då de växer i våra skogar. Ät dem som de är, eller använd dem på filen, yoghurten, eller andra maträtter.
Ingefära
Ingefära är bra för magen och den fungerar mot gasbildningar, illamående och diarré. Är även bra om du börjar känna dig förkyld. Du kan använda ingefära i maten, eller göra te på det.
Chiafrön
Chiafrön har blivit poppis, det är ett för som innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk, åtta gånger mer omega 3 än lax och sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner. Gör chiapudding eller strö fröna över gröten.

22 Oct 2015