Semesterminnen

Simma med sköldpadda

Många glömmer gärna av det där med att äta nyttigt när de är utomlands. Mellan baden och pubrundorna blir det gärna snabbmat på olika ställen. Men så behöver det ju inte vara. Själv brukar jag se till att kolla med lokalbefolkningen vilka restauranger de väljer, och sen går jag dit jag med. De matställena brukar i regel ha bättre mat, och ofta till bättre pris också. De är inte för turister i första hand, och då blir det ju oftast bättre. 

Längtar tillbaka

Nu när hösten närmar sig så sitter jag här och kollar på mina semesterbilder. De jag tog med undervattenskamera är de som väcker flest känslor. Vi fick se så många härliga djur, och vi blev faktiskt förvånade över att inte se något skräp alls. De hade nog städat kanske. Vattnet var rent och klart, och bilderna blev ju kanonbra. Så nu ska jag sitta här och gå igenom dem för att se vilka vi ska spara på och sätta in i album. 

Inte jättekul att komma hem

När vi kom hem efter semestern hade vi ju tänkt att ta det lite lugnt innan det var dags att hoppa in i ekorrhjulet igen. Men så blev det inte. Vi hade stopp i avloppet! Som tur är så har vi en inspektionskamera så vi kunde snabbt hitta exakt var stoppet satt. Rörmokaren uppskattade att vi kunde berätta vad stoppet berodde på, och var det satt. Så det blev ju bra, men kul var det ju inte. 

25 Aug 2019