Stärk håret genom att äta rätt mat

Det är vanligt att man tappar runt 100 hårstrån per dag. Men den som lider av kraftigare håravfall än så bör uppsöka vård. Dock går det att förebygga håravfall genom att ändra dina kostvanor. Det finns mat som stärker håret på ett bra sätt. Det kan finnas många anledningar att tappa hår. En del orsaker är ärftlighet, stress, vissa läkemedel och sjukdomar sedan kan det även vara att du äter en allt för proteinfattig diet. Håravafall kan även komma efter en förlossning, en svår infektion eller bantning.

Fyra kosttips som kan minska risken för att tappa hår

Det är viktigt att få i dig olika  mineraler och vitaminer eftersom det kan förebygga håravfall. Om du istället har mycket hår, på andra delar av kroppen, då kan du satsa på att vaxa benen på salong. En vaxning i Göteborg kan vara det du behöver. När det gäller mat att äta mot håravfall på huvudet så har vi fyra kosttips.

Se till att få i dig mycket järn. Brist på det leder  till håravfall, särskilt hos kvinnor. Järn hittar du bland annat i lever, rött kött, fläskkött, fågel och gröna grönsaker som spenat och broccoli.

Det är även viktigt med att få i dig viktiga proteiner. De stimulerar hårväxten. Protein finns i kött, fisk, ägg och mjölkprodukter från djurriket samt spannmål och baljväxter.

Vitamin B7 är även det viktigt, det är även känt som vitamin H eller Biotin. Det finns som tillskott men även i lever, äggula, havregryn och vetegryn.

Se även till att få i dig zink som  är ett livsnödvändigt mineral som påverkar kroppens omsättning av proteiner, kolhydrater, fetter och vissa vitaminer.

När håret börjar bli tjockare igen, då är det kanske dags att hitta en bra frisör? Via Time Center kan du söka salong och andra behandlingsställen.

7 Apr 2020